Говорителят на канцлера Ангела Меркел заяви в понеделник, че е трудно

...
Говорителят на канцлера Ангела Меркел заяви в понеделник, че е трудно
Коментари Харесай

Ето какво взриви отиващата си администрация на Меркел

Говорителят на канцлера Ангела Меркел съобщи в понеделник, че е  " мъчно да се разбере " за какво локалните управляващи в Кьолн са разрешили на 50 000 почитатели да изпълнят стадиона през уикенда, до момента в който Германия се бори с възходящите инфекции с ковид, заяви Агенция Франс Прес.

Снимките на тълпата от цялостния стадион за мача от първа дивизия сред Кьолн и Борусия Мьонхенгладбах, предизвикаха заглавия в цялата страна, като доста коментатори с обезсърчение записаха неналичието на маски и обществена отдалеченост.

" В миг, когато мощно засегнатите райони анулират коледните базари и се вкарват строги ограничения ", цялостният стадион " е доста сложен за схващане ", съобщи пред кореспонденти отиващият си представител на Меркел Щефан Зайберт.

Местните управляващи в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия обявиха, че пълният стадион в Кьолн е оневинен, защото преди да влязат, последователите трябвало да покажат, че са изцяло имунизирани или са се възстановили.

Критиците обаче обявиха, че броят на хората в тълпата е безконтролен в миг, когато Германия е обхваната от свирепата четвърта вълна на ковид, а в доста райони липсват кревати за интензивно лекуване, защото процентът на инфекциите доближава рекордни стойности.

Мачът през уикенда съвпадна и с първите известия за хипотетични случаи на варианта Омикрон в Германия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР